3-dagars! Tradition, motion och passion!!

  • 24 jun 2021

NOK har genomfört den traditionella 3-dagarstävlingen, här kan du läsa en resumé av de festliga tillställningarna.

NOK har mellan 21-23 juni 2021 återigen lyckats genomföra det traditionella arrangemanget 3-dagars. Ca 100 orienterare deltog och som vanligt så valde även en hel hop med knott och mygg att närvara. Alla är ju välkomna!?

Etapp 1 hölls vid Långtjärnsvägen och där var terrängen fin och relativt lättlöpt, banan bjöd på några kluriga långsträckor där det gällde för löparna att göra rätt vägval.
Etapp 2 hölls vid Kolningsberg och Etapp 3 vid Klackberg. De banorna utgick från samma karta och terrängen där var av lite tuffare karaktär. Mycket stigar att hålla koll på och en hel del höjdmetrar att besegra. Tätt med kontroller.

Startordningen för etapp 3 skapades utifrån det sammanlagda resultatet för de första två etapperna. Så den som hade sämsta tiden fick starta först och den som hade bästa tiden fick starta sist. Så kallad omvänd jaktstart. Utfallet blir att den som kommer först i mål vinner! Och vann i klass Svår kort gjorde NOKs Jimmy Koivisto efter en spurtstrid mot Västerås SOKs Elvira Björnberg. Stort grattis Jimmy! Det gick bra för fler NOKare. Ove Backström kammade hem en 3e plats i klass Medelsvår, Pia Johansson en 6e plats i Svår kort och Robert Hellgren och Henrik Svedberg kom 5a och 6a i klass Svår Lång. Tapperhetsmedaljen går till NOKs Elsa Schiölde som trots stora utmaningar krigade vidare och kunde åka hem med ett godkänt resultat. Respekt!

Sammanfattningsvis verkade deltagarna trötta, glada och nöjda. Många verkade lite lätt euforiska över att äntligen få tävla och se bekanta ansikten igen. Alla funktionärer i NOK ska ha en stor eloge för ett fint genomfört arrangemang, vi äger!!