Deltagarsuccé på veterantävlingen

  • 14 maj 2024

image: Deltagarsuccé på veterantävlingen

Hela 169 anmälda veteranorienterare, några inte veteran men välkvalificerade, samlades på tisdagsmorgonen vid Bengtsberget en bit in från Hedemoravägen. Det blev en fantastisk tillställning på årets hittills finaste dag. Deltagarna kom från när och fjärran, mest från Dalarna eftersom den här tävlingen ingick i Dalarnas veterantour.

Och som sig bör när veteranerna kommer är det mest glada miner. Visst - lite blåbärsris och ljung, skvattram i mossarna och lite underröjning gjorde det nödvändigt att lyfta på fötterna. "Bra träning" var det genomgående betyget. Banläggare Janne Hellgren fick bara lovord för sina banor. "Det här var riktig orientering" var det många som sa. 

Länk till Eventor:  https://eventor.orientering.se/Events/Show/48301

Vi börjar få bra rutin så hela arrangemanget drogs runt med ett fåtal funktionärer. Och naturligtvis med assistans före och efter med kontrollutsättning och -intagning, transport av toavagn m m.

Tack till alla som hjälpte till!

I kväll, tisdag 14 maj kl 17 blir det träning på samma upplägg:
https://eventor.orientering.se/Events/Show/50196

De som ännu inte gått till start njöt av solen. Snart skulle även de bli varma.

En av alla duktiga veteraner är Lars Jakobsson från Västerås. Här i intensiv analys av bana och vägval med banläggaren Janne Hellgren

Nu får orienterarna skärpa sig och sluta skräpa ner i naturen. Här är skräpskörden, ett bananskal, efter tre timmar på vändplanen vid Bengtesberget.