Intensivkursen framflyttad till 7-9 augusti

  • 12 apr 2020

På grund av det rådande läget med coronavirusets spridnin och de restriktioner som finns i samhället tvingas vi flytta intensivkursen som skulle hållas nu i april. Vi försöker med ett nytt datum i augusti och hoppas att den går att genomföra då.

Vi i Norbergs OK har nu tagit det tråkiga beslutet att skjuta på vår intensivkurs i orientering som vi planerade hålla 24-26 april.

Skälet är som ni säkert förstår Covid-19 och att vi inte anser oss kunna säkerställa att de direktiv angående smittorisk som myndigheter och SOFT givit uppfylls med de totalt antal deltagare inklusive instruktörer som skulle samlats.

I såväl teorilektionerna som på skogspassen blir det i princip omöjligt att hålla rekommenderat säkerhetsavstånd då moment skall förklaras och visas på kartan. Dessutom är ju en viktig komponent den sociala samvaron med mat, fika mm. under hela helgen vilket ju skulle vara omöjligt som läget är nu.

Parametrar att beakta är bland annat antal personer, lokalernas utrymme, upplägget på utbildningen, deltagarnas ålder.

Nytt datum för intensivkursen är satt till 7-9 augusti.

Redan anmälda behåller givetvis sina platser till dess. Det finns i skrivande stund 4 platser kvar till höstens kurstilfälle.

Är du intresserad eller vet någon annan som kan tänkas vilja gå, skicka ett mail till: intensivnok@gmail.com så kommer mera info.

Vi vill ändå puffa lite för att orienteringen fortsätter med träningar där det är lätt att hålla "social/fysisk distans" och att följa träningsaktiviteter via hemsida/FB-grupp.

Mvh//Pia Johansson Norberg OK.