NOK:s Nationella och Bergslagsträffen gillades

  • 16 sep 2018

image: NOK:s Nationella och Bergslagsträffen gillades

Helgen 15-16 september genomförde NOK tillsammans med FOK de båda traditionella tävlingarna. Areanan var vid Per-Olsskolan i Fagersta. Bra deltagande med många direktanmälda bjöds på fin terräng, bra banor, vackert väder och goda hamburgare.

I många år har vi samarbetat med Fagersta OK när det gäller klubbarnas årliga OL-arrangemang. Även i år var vi i Fagersta, nu med Per-Olsskolan som tävlingscentum och banorna i terrängen norr om Svedjevägen, upp mot Kolarbysjön och Örtjärn.

Det blev återigen lyckade tävlingar som vann deltagarnas gillande. Lite kyligt på morgnarna men strålande sol som värmde skönt på dagen.

Medeldistansen NOK:s Nationella på lördagen hade 313 föranmälda och 128 
direktanmälda. Ja det var sådant tryck framförallt i ÖM7 att kartorna tog slut och vi fick fixa några extra. Även på söndagens Bergslagsträffen, långdistans, var det hårt tryck. "Bara" 211 föranmälda men 116 direktanmälda gjorde att det blev hela 768 deltagare totalt. Ganska bra med dagens mått mätt.

Terräng och banor liksom den fina och kompakta areanan uppskattades. Att vi som arrangörer "bjuder på oss själva" och jobbar hårt med glatt humör bidrar till att folk kommer till våra tävlingar. 

Stort tack till alla som hjälpte till för att det skulle bli så bra.