DM-stafett med massor av deltagare

  • 19 sep 2016

söndagen den 11 september stod NOK tillsammans med Fagersta OK som arrangör för DM-stafetten för Dalarna och Västmanland med bland andra världsmästarna Tove Alexandersson och Jerker Lysell på plats vid Lilla Björkås.

Några korta regnskurar kunde inte förta intrycket av ett lyckat arrangemang. 179 anmälda lag och hela 122 startande i ÖM-klasserna innebar sammanlagt 712 deltagare, en riktigt stor tävling med dagens mått mätt.
Lyckat blev det också. I stort sett bra väder, varmt och skönt. Och det viktigaste av allt, alla kontroller satt rätt så det blev inga protester utan resultatlistan kunde fastställas omgående.
Dalarna hade knappt dubbelt så många deltagare som Västmanland, ungefär som väntat. Extra kul var det att se fram emot duellen mellan världsmästarinnan Tove Alexandersson i Stora Tunas lag och Emma Johansson, Domnarvet, också VM-löpare och med i samma lag som Tove som tog en fjärdeplats vid VM. Men tyvärr blev det ingen duell. Domnarvet hoppade över en kontroll på första sträckan och blev diskat så Tove hade inga problem att bärga guldet för Stora Tuna.
Kul var också att sprintvärldsmästaren Jerker Lysell dök upp och sprang (nåja, joggade då) ÖM8-banan.
Naturligtvis redovisas en hel del synpunkter på både det ena och det andra i tävlingsenkäten. Och visst kunde vi ha gjort vissa saker ännu bättre. Men som sagt det viktigaste var att kontrollerna satt rätt rätt och att både banor, terräng och karta vann de flestas gillande.
Tack alla deltagare och funktionärer som ställde upp och bjöd på en härlig orienteringsdag i Norberg.