250 orienterade i Norberg på WOD

  • 5 maj 2016

Fler än förväntat deltog på världsorienteringsdagen i Norberg. Vi hade två arrangemang, dels vid Centralskolan på dagen och för allmänheten på torget på kvällen.

En lång och alldeles fantastisk orienteringsdag i Norberg är till ända. Uppslutningen på WOD blev över förväntan. 180 mellanstadieelever vid Centralskolan sprang med fullt engagemang och fokus, många klarade av alla tre banorna som fanns att välja på. Några sprang långa banan flera gånger för att förbättra sin tid. Där finns många talanger.Tack Anton och Carina för hjälp och uppmuntran. Och Madde och Pelle som hjälpte till att skicka ut och ta emot barnen.På kvällen kom 72 deltagare till arrangemanget vid torget, många fler än vad vi ens hoppats på. Flera äldre hade inte orienterat sedan skolåren för mååånga år sedan. Flera ungdomar som orienterat tidigare under dagen dök också upp, vilken energi!Tack Lars-Olof, Pelle och andra som hjälpte till.Sedan var säkert många i Norberg ute på Naturpasset också.

 

====================================================

 

Kom till torget i Norberg onsdagen den 11 maj mellan 17 och 19. Gå, spring eller cykla en orienteringsbana i Norbergs centrum. Passar alla, du behöver inte vara erfaren orienterare.

World Orienteering Day anordnas den 11 maj över hela världen. I Norberg blir det orientering i skolan under dagen och på kvällen med start mellan kl 17 och 19 bjuds alla norbergare in att prova på. Start och mål på torget. Två banor. Passar lika bra för den som vill ha en lite annorlunda kvällspromenad som för den som vill köra ett träningspass. Ung som gammal, välkommen!

Läs mer om WOD här