Stark insats på Rånäskaveln

  • 18 apr 2012

Mycket bra lopp i det snöiga och kalla vädret när årets Rånässtafett avgjordes. Efter 4 sträckor av 5 låg NOK på en 4:e plats i herrkaveln och slutade tillslut 8:a. Erika Nilsson gjorde ett mycket bra lopp på första sträckan i damkaveln.

Herrstafetten

Fredrik Larsson fick förtroendet att testa 10-mila formen med att starta för herrlaget. Han gjorde en mycket bra insats och växlade som 6:e löpare 3.05 efter Pål Skogstjärn för Södertälje-Nykvarn.

På den andra sträckan även den 9 km sprang Viktor Funcke för NOK-laget och gjorde ett topplopp och förde NOK-laget upp till en 4:e plats 5.24 efter Södertälje. Viktor noterades för 3:e bästa tid på sträcka 2 och var tillsammans med både 2:a OK Linné och 3:an IFK Lidingö.

3:e sträckan var 6 km och den sprangs av Johan Höij som gjorde comeback i NOK tröjan efter 9 år i andra klubbar. Johan kämpade på bra, gjorde ett litet misstag men behöll 4:e platsen och växlade 5.37 efter nu ledande IFK Lidingö.

På den 4:e sträckan gjorde Johan Häll ett bra lopp och visade att vinterträningen vart bättre än på många år. Häll behöll 4:e platsen och skickade ut sent inkallade Johan Larsson 10.43 efter Södertälje som åter tagit ledningen.


På sista sträckan hade Johan Larsson problem med en krånglande mage men kämpade tappert och förde in NOK på en 8:e plats.

 

Damerna
Tyvärr drabbades damerna av ett sent återbud då Camilla insjuknat i en förkylning, men Erika Nilsson visade att vinterns träning gjort susen och vann sin gaffling och växlade som 7:e lag 4.56 efter Elin Dahlstedt-Tysk för Leksands första lag.
På andra sträckan sprang Emelie Moberg och hade många mycket fina sträcktider, men också någon rejäl bom. Tyvärr blev det inget resultat för Miners Ladies.

 

 

Länk till resultaten http://www.ranasok.se/rstaf/2012/resultat.html

Sträcktider http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=classes&databaseId=20441