Inte riktigt ända fram för NOK på 25-manna

• 11 okt 2010

image: Inte riktigt ända fram för NOK på 25-manna

Målet var 100 bästa, men när 25-manna avgjordes i Vallentuna norr om Stockholm så försvann NOK:s chanser till en topp 100 placering på sträcka 7.

Martin Moberg hade fått äran att inleda för NOK-laget vid årets 25-manna. Martin som haft stora skadebekymmer inledde riktigt bra och sprang i mål på den första sträckan som 114:e löpare 3:51 efter ledande Lynx från Finland. Martin växlade ut Viktor Funcke på den 2:a sträckan och Viktor gjorde ett bra lopp i den kluriga terrängen men gjorde ett större misstag alldeles innan växlingen och tappade några placeringar till en 119:e plats.

Delar av NOK:s hejaklack bestod av Greta & Hasse..

På den tredje sträckan som endast får springas av damer visade Miners ladies att de är på gång ordentligt och med bra lopp av Camilla Sjökvist, Erika Nilsson, Martina Karlsson och Emilie Moberg på den första sträckan med 4:a löpare var nu NOK-laget uppe på en 82:a plats.

Den 4:e sträckan sprangs av ungdomarna Amanda Elmertoft, Sara Andersson, Matilda Björn som alla gjorde riktigt bra ifrån sig samt veteranen i laget Anneli Spolander. Speciellt kul att skidlöftet Matilda Björn som endast efter en säsong i NOK gjorde ett kanon lopp. NOK laget var nu på en 96:e plats.

Den 5:e sträckan sprangs av Micke H-P, Rasmus Elmertoft, Fredrik Larsson och Thomas Gustafsson. Alla gjorde bra insatser och plockade till en 95:e plats.

Rasmus spurtar
Rasmus Elmertoft tar ut det sista krafterna...

På den 6:e sträckan sprang NOK ungdomarna Oskar och William Karlsson tillsammans med Janne Hellgren och Jörgen Bergström. Trots den svåra banan klarade alla det galant och växlade ut seniorerna på den 7:e sträckan som 107:e lag.

Johan Ahlbäck på väg ut på sträcka 7...

Tyvärr stod löparna på sträcka 7 för NOK:s sämsta insats för dagen och med stora problem på speciellt första kontrollerna så tappade Robert Larsson, Mats Bergman, Mårten Ohlsson och Johan Ahlbäck till en sammanlagd 142:a plats.

Efter sträcka 7 så övergå stafetten till att endast springas av en löpare igen, förtroendet för den korta och snabba sträcka 23 hade Johan Källman fått. Tyvärr gjorde Johan ett misstag på en kontroll alldeles på slutet och tappade ytterligare några platser till en 144:e plats.

Koncentrerad Johan Källman ut på sträcka 23...

Den näst sista sträckan som är en ren damsträcka sprangs av Malin Björkqvist. Malin behöll 144:e platsen och skickade ut Krister Höije som slutman för NOK:s 25-manna lag. Krister kämpade väl och förde upp NOK-laget till en slutlig 139:e plats.

Malin Björkqvist på väg att växla ut Krister Höije på sista sträckan..

Till 100:e platsen saknades det 30 minuter och 36 sekunder… till nästa år får vi minimera orienteringsmisstagen och se till att vara ordentligt förberedda för att se till att komma under 100:a sträcket.

Tack till Agneta, Lisa, HÅG, Berith, Hasse, Inge, Kerstin med flera för stödet under stafetten… Ju fler NOKare på plats desto roligare…