Dags för invigning av hälsospåren

  • 7 sep 2010

Fredagen den 10 september kl 15 inviger vi de tre spåren med en liten ceremoni på baksidan av kommunhuset. Norbergs OK står tillsammans med Norbergs kommun för invigningen.

Norbergs OK och Norbergs kommun genomförde i sommras den första delen i satsningen på bättre hälsa, i samband med motionsevenemanget Engelbrektsommar då samtliga kommunanställda i Norberg fick möjlighet att delta.

Nu är det dags för den andra delen som handlar om tre hälsospår som nu står färdiga i Norberg.


400 nyckelkoder ska delas ut

De första 400 personerna som kommer till invigningen bakom kommunhuset får en årsprenumeration på en nyckelkod till ett värde av 400 kr. Nyckelkoden kan sedan användas via hemsidan www.halsospar.se  för att få råd och stöd i att få ett sundare liv. Efter invigningen finns möjlighet att prova det hälsospår som utgår från kommunhuset i en gemensam promenad.

 

Bakgrund

Vår ambition med projektet är att invånare och besökare till Norberg ska få ett verktyg för en mer aktiv livsstil som ska finas nära tillhands, samt att vi vill få fler deltagare vid vår sommaraktivitet Engelbrektsommar, säger Daniel Blom som varit Norbergs OK:s projektledare.

 

För Norbergs OK är detta en stor investering på 180 000 kr som möjliggjorts via Idrottslyftet samt kommunens bidrag på 10 000 kr per spår. Då Norberg har många som är ute och motionerar så har målbilden varit att det ska vara lätt tillgängligt, därför har vi investerat i 3 spår.

Det första med utgångspunkt från Centralskolans gymnastikhall som kallas Norberg norra och är 1km långt. Det går på väldigt plant underlag med grus/asfalt och vi hoppas att spåret kommer vara ett bra verktyg som kan användas i undervisningen.  

Det andra utgår från kommunhuset och kallas Norberg södra, det är 1,4 km långt. Detta går mestadels längs ån via Engelbrektslöpets bansträckning och vi vill att det ska vara ett lagom spår att ta i samband med lunch eller efter jobbet.

Det tredje spåret utgår från NOK-stugan i Nordansjö och det är 2,7km långt. Det går på det nygjorda elljusspåret och här hoppas vi att norbergare ska få chansen att njuta av naturen men också ta möjligheten att vara delaktig i Norbergs OK:s verksamhet.

 

Spåren är kostnadsfria att gå eller springa liksom de 3 skyltarna som finns vid start och mål på varje spår där man kan läsa av sin fysiska status, sedan kan man köpa till en nyckelkod och få hjälp till mer avancerad rådgivning.

 

Välkomna på invigning!

 

Mer information på www.norbergsok.se/halsosparet