Tufft 10-mila för NOK

  • 3 maj 2010

NOK kämpande väl, men för damerna tog det slut på sträcka 3 och för herrarna var det mycket nära att det tog slut på sträcka 4. NOK:s herrar blev tillslut 118:e lag bland de 280 lagen som fullföljde

Damkaveln - olycka stoppade NOK damerna.


Erika Nilsson fick förtroende att starta för NOK:s ladies. Efter en mycket väl genomförd första sträcka lämnade Erika över budkavlen till tvillingsyster Emilia på en 126:e plats 8:03 efter täten. Emila sprang bra även om några misstag gjorde att hon tappade några placeringar och växlade som 142:a.

På 3:e sträckan var så olyckan framme och Martina föll ihop direkt efter startgärdet och mådde inte alls bra. Vad exakt Martina råkade ut för bör undersökas men hon fick föras till sjukvårdare, men efter en stund hos dem kom hon åter på benen. Detta betydde att damerna fick lov att bryta årets 10-mila.

I omstarten så sprang sedan Camilla och Malin sina respektive sträckor, men tyvärr så blev NOK:s damer diskvalificerade och fick inget slut resultat.


Herrkaveln - olycka stoppade inte herrarna men målet nåddes inte

Efter mycket kämpande med att få ihop lag så kunde ändå NOK:s herrar ställa upp med bra lag. Fredrik som så sent som för 1,5 månad sedan gjorde en operation i knät var tillbaka och tog ansvaret för första steäckan. Fredrik som fått bra rutin på första sträckor gjorde ett kanonlopp med tanke på förutsättningarna och såg till att NOK-laget fanns med högt upp i resultatlistan. Fredrik växlade på en 96:e plats 4:23 efter täten.

På andra stäckan sprang Viktor Funcke och Viktor stod för en riktigt kämparinsats och genomförde första delen av banan riktigt bra innan han gjorde ett misstag på en kontroll innan varvning. Dock håll han ihop loppet bra efter misstaget och förde upp NOK laget i resultatlistan till en 74:e plats och 10:56 bakom ledarna Järla IF OK.

Viktor växlade ut Daniel Blom som sent fått tagit på sig uppdraget att springa ”långa natten”. Uppgiften blev väldigt tuff för Daniel som gjorde ett kanonlopp i 12 km, men var sedan mycket trött på de sista 5 km. Daniel tappade några placeringar och växlade ut till Robert Larsson på 4:e sträckan som 78:e man, 32:04 efter. 

Tyvärr råkade Robert redan på väg mellan första och andra kontrollen ut för en riktigt otäck olycka när han snubblade på en gren och föll handlöst rakt mot en sten och träffades av sten rakt i ansiktet. Efter några minuter liggandes så kunde Robert i alla fall resa sig upp och smått börja röra sig framåt. Efter fallet så blev ett jobbigt genomförande av sträckan då över 7,5 km återstod. Med en rejält blodutgytelse i ansiktet sprang Robert i mål som 120:e man, 1:03:49 efter täten.

Den 5:e sträckan sprangs av Krister Höije som hade problem med orken och tappade ytterligare 2 placeringar till en 122:a plats, 1:21:49 efter.

Magnus Sohlberg gjorde sedan debut i NOK:s första lag på den 6:e stäckan som var 6 km utan gaffling. Tyvärr gjordes en grov miss redan på den första kontrollen och mycket tid och placeringar tappades. Dock gjorde sedan Magnus ett bra lopp och sprang i mål på en 153:e plats, 1:52:45 efter täten.

På den 7:e sträckan sprang Micke Pettersson-Hjelm riktigt bra och plockade 10 placering och NOK laget var nu på en 143:e plats, 2:04:36 efter.

På 8:e sträckan som mätte 12 km sprang Thomas Gustafsson riktigt bra och förde upp NOK-laget ytterligare i resultatlistan och skickade ut Rasmus Elmertoft på 9:e sträckan som 124:e lag, 2:22:12 efter.
Rasmus som fått uppdraget att springa näst sista sträckan som mätte även den 12 km startade riktigt bra och plockade ett tag riktigt många placeringar. Tyvärr så gjorde sedan Rasmus en riktigt grov miss och tappade många minuter och till växlingen hade han tappat till en 129:e plats, 2:59:41 efter täten.

Ut på den sista 17km tuffa banan sprang Martin Moberg för NOK-laget. Martin stod för en riktigt stark inledning och hade till varvningskontrollen plockat flera placeringar, tyvärr blev det på slutet några misstag av Martin men förde ändå upp laget till en 118:e plats.

Vann årets 10-mila gjorde finska Kalevan Rasti, före 2 norska lag i Kristansands OK och Haldens SK. Bästa svenska lag på en 5:e plats blev OK Linné med före detta NOK löparen Johan Höij i laget som gjorde ett riktigt bra lopp.

För NOK:s del så nåddes inga av målen och det krävs mer träning för att nå under 100 sträcket. Nu får det bli omladdning till nästa stora stafett som går i Finland i mitten av juni.

Fullständiga resultat finns på www.10mila.se