NOK 10:a på Kolmårdskaveln

  • 6 apr 2009

Anrika Kolmårdskaveln avgjordes på söndagen i härlig kustterräng längst ut på fastlandet mot Arkösund. NOK hade 3 lag anmälda och bäst lyckades herrarna som slutade på en godkänd 10:e plats.

Norbergs OK:s herrseniorer passade på att nu när snön försvunnit i Sörmland att på fredagskvällen köra Svartnatta i Vingåker, på lördagen köra 2 pass orienteringsträning i Långvallen (Hölö) skogarna och avsluta helgen med Kolmårdskaveln.
 
På fredagens natt-stafett med 2 sträckor på 8,7km lyckades laget med Viktor Funcke och Daniel Blohm bäst och slutade på en 14:e plats. 3:16 före laget med Krister Höije och Martin Moberg som slutade på en 20:e plats. Annars var det Fredrik Larsson som inledde bäst av NOKarna på sträcka 1, men där comebackande Robert Larsson inte riktigt var tillräckligt snabbfotad på tallheden.
Resultat Svartnatta -->

Efter tävling blev det nattmiddag på McDonalds i Katrineholm och vi fick uppleva sann ungdomskultur a´la 2009. 1,5 timme senare var vi framme hos Nisse och Solveig Blohm i metropolen Långvallen ett par kilometer utanför Hölö.

Efter väldigt skön sömn bjöds det på strålande väder och en riktigt tuff träning av Daniel. Först 3,6 km ol-bana med 2 min start mellanrum och sedan jaktstart utifrån resultaten.
Först ut på sista delen 3,8 km var Fredrik som visat fin form hela helgen. Fredrik hade 14 sekunder tillgodo på Martin och sedan var det ytterligare 45 sekunder ner till Daniel B, Isak och Viktor innan Johan Häll, Krister Höije, Robert och Malin gav sig ut med 15 sekunders lucka.
Träningen bjöd på riktigt hård terräng med riktig kupering och mycket vägval och klurigheter. Fredrik visade stor form och malde ner Isak Bergman och visade att SNO inte bör sätta Isak mot Fredrik i en man mot man situation 
Efter att Solveig skämt bort oss med underbart god mat i finrummet och vi njutit av Daniels goda kladdkaka (som han klev upp och bakade på lördagsmorgonen medans övriga sov) så var det genomgång inför 10-mila. Laget börjar nu bli klart och även vilka som springer vilka sträckor. DOCK finns ännu tid att visa att man ska ha en plats i laget! 


Kolmårdskaveln och brödrakamp på sträcka 1

Väldigt tidigt på söndagen och med ett mycket sämre väder styrde vi mot Arkösund och Kolmårdskaveln. Efter att ha missat färjan med drygt 15 meter (vi chansade inte och gasade) så fick vi 30 minuters vila i bilen innan vi kom över Bråviken. Väl på plats på TC värmde Fredrik (Lag 1) och Robert (Lag 2) upp för en brödrakamp på sträcka 1. Kampen var dock avgjord redan efter 25 meter då Robert aldrig tog sig fram från sin sista plats i starten.. Fredrik sprang riktigt bra även om han gjorde en sväng innan varvning som kostade honom den riktiga tätkontakten så såg han till att NOK lag 1 var med. För Robert var premiären på barmark i fredags plus 2 ytterligare pass i skogen för tufft och med okoncentration och staplande ben tog han sig runt de 8,7 km på 80 min. 26 minuter efter täten.

Daniel sprang OK, medan Holmen hamnade utanför kartan

På sträcka 2 sprang för NOK 1:an Daniel Blom som gjorde ett hyfsat lopp även om även han hade problem med fokus i kontrolltagningen. Daniel såg till att plocka upp till en 13:e plats. För Lag 2 sprang Johan Holm som ville ha ett pass i kroppen innan 10-mila och Johan hade ingen rolig dag. Efter ett hyfsat första varv så tappade han 30 minuter på Robert på sista 3,7 km och hamnade dessutom utanför kartan och stämplade dessutom fel.


Viktor höll placeringen

Viktor (Lag 1) och Häll (Lag2) sprang de kortare 3:e sträckan. Viktor hade precis som övriga inte 100% timing i orienteringen och tappade en hel del tid på täten. Viktor behöll dock 13:e platsen. Johan Häll som fick avbryta lördagens andra pass var nu tillbaka och kände sig mycket piggare. Häll visade att han kommer att ta en längre sträcka på 10-mila.


 

Krister plockade

Fjärde sträckan sprangs av Krister Höije. Krister som tränat mycket mer i år och visat fin form på lägret såg till att göra ett riktigt bra lopp och plockade 2 placeringar till en 11:e plats. För Lag 2 hyrde vi in en löpare från SNO.


 

Martin avslutade

På den sista sträckan så startade Martin Moberg väldigt hårt, men som övriga så gjordes det små bommar och misstag, trots detta såg han till att föra NOK Lag 1 i mål på en 10:e plats, vilket får ses som klart godkänt. För NOK lag 2 saknades det en sista sträckslöpare och för Miners Ladies så var det sjukstuga och endast Malin var med på lägret. Malin körde den första sträckan utan att vara med i toppstriden.

Resultat Kolmårdskaveln -->