Misslyckat SM

  • 28 sep 2008

SÖDERTÄLJE> På söndagen avslutades årets SM i Sörmland med stafett. Tävlingarna i Sörmland bjöd på tuff och riktig orientering. Dagens stafett var en mycket spännande tävling där orienteringstekniken verkligen var avgörande. För NOK:s del blev den sista tävlingen ett stort misslyckande.

Herrarna tappade rejält med tid och damerna fick på grund av dåliga insatser avbryta tävlingen så får man tyvärr lov att sammanfatta NOK:s instats.

H21
Crister Nygren inledde för NOK-laget efter ett par sena återbund och började med att missa mycket på första kontrollen. Efter att ändå fortsatt och kämpa hade Crister sprungit upp sig i fältet och till varvning var han på en 64:e plats +4.36 efter täten. UDock missade Crister direkt efter varvningen ytterligare ett par minuter och var till växel på en 56:e plats +6:45 efter ledaren Järla IF OK.
På den andra sträckan sprang Fredrik Larsson ut i ett vakuum och kom aldrig in i orienteringen. 2 ordentliga misstag på närmare 7 minuter vardera och sedan några småmissar gjorde att Fredrik tappade hela 25 minuter på den andra sträckan och växlade som 66:a.
Den sista sträckan sprangs av blixtinkallade Martin Moberg och han startade bra, men gjorde sedan även han flera bommar på över 5 minuter vardera. I mål sprang Martin in NOK-laget på en 63:e plats av de 79:e som kom runt.
Resultatet är naturligtvis inte godkänt!

D21
Ett taggat damlag (första NOK-damlaget på många, många år i SM sammanhang) ställde sig på startlinjen med Erika Nilsson. Erika sprang på lätta ben över startfältet, men blev ganska snart bekant med den tuffa och teknisk krävande terrängen. Erika slet iaf på och växlade som 61:a +27:16. På den andra sträckan sprang Camilla Sjökvist som inledde riktigt bra och hade till varvningen endast tappat 5 minuter på täten och plockat till en 55:e plats. Dock så skedde någonting efter varvningen och den positiva känslan försvann och missarna kom ordentligt! Camilla tappade över 40 minuter på den sista slingan och Malin som även denna helg hade deadline för att hinna hem och jobba började bli orolig. Malin kom aldrig in i orienteringen och missade så mycket att hon vid varvningen fick lov att kliva av för att överhuvudtaget hinna hem till jobbet.

Så en 63:e plats och ett utgått lag blev facit och efter detta resultat krävs det en ordentlig genomgång och analys så att vi till nästa år kan komma tillbaka och göra riktigt bra resultat istället.


Resultat www.sm2008.se