Rasmus 20:e på USM

  • 21 sep 2008

SÖDERHAMN> Norbergs OK hade 3 stycken deltagare på Ungdoms-SM när det avgjordes utanför Söderhamn i Hälsingland. Rasmus Elmertoft såg till att göra en riktigt bra insats på sitt första mästerskap och sprang in på en fin 20:e plats!

Trots ett par misstag och bomtid på 4,30 såg Rasmus till att hålla ihop bra och verkligen ämpa stenhårt ända in i mål. Från den 7:e kontrollen till mål (11:a kontroller sammanlagt) så var Rasmus 28 sekunder snabbare än den svenska mästaren Daniel Wejås, Nyköping.

För NOKs tjejer i D15 var det också mästerskapsdebut men med bomtid på över 7 minuter blir det ingen topplacering på ett svenskt mästerskap. Martina slutade på en 40:e plats och Linda Öström på en 52:a plats och i klassen var det över 100 startade så betyget är ändå väl godkänt med tanke på trassliga förberedelser men framför allt så har man nu erfarenheten av ett mästerskap.

På söndagen avgjordes en distriktstävling där Martina och Rasmus sprang i Västmanlands första lag som slutade på en 43:e plats. Rasmus inledde första sträckan med ett riktigt bra lopp och växlade som 16:e.

 

Resultat finns på http://www.itmedia.se/usm/