2 vinster på annandag påsk

  • 24 mar 2008

Snöigt skåne och blekinge>> NOK:s elitstalls vårturné till ett snöigt skåne och blekinge avslutades på annandagen med att Viktor Funcke vann H21 Lång klassen i Örkelljunga och Fredrik Larsson H21 klassen i Ronneby.

Idag avslutades de tävlingarna som skulle vart riktiga sverigepremiären. Tyvärr så var det återigen en dag med mycket snö på vår sydligare breddgrader. Viktor och Malin sprang OK Kompassen/Örkelljungas tävling medans Crister och Fredrik sprang den avslutande tävlingen i Ronneby.

Viktor vinnare och Malin 2:a

Viktor såg till att vinna H21 Lång klassen över 14,2 km på tiden 1:46:40 och vann med över 3 minuter till 2:an Anders Dalin, Domnarvet, 3:a blev Elis Bengtsson Malungs OK. Malin slutade på en mycket stark andra plats i D21 Lång klassen endast slagen av segrarinnan Lotta Lewis-Jonsson Helsingborg med 1 minut och 11 sekunder.

Fredrik vinnare

För Fredrik blev det vinst i H21 klassen. Fredrik som valde att inte springa Elit-klass (14 km) för att spara sina benhinnor vann klassen med 5.29 före träningskompisen Johan Sisell OK Södertörn. I Elitklssen gjorde Crister Nygren ett hyffsat lopp med tanke på förkylningsproblemen och blev 12:a 9.02 efter segraren Mattias Millinger OK Linné.

 

Resultat
Ronneby -->
Skånepåsk AnnandagPåsk, OK Kompassen / Örkelljunga FK -->