NOK 112:a på 25-manna

  • 8 okt 2007

TULLINGE FLYGPLATS> En väldigt tidig morgon, bra start och 2 platser bättre än i fjol så kan man sammanfatta årets 25-manna stafett.

Klubbfest

05:00 avresa från Folkets Hus i Norberg med Petterssons Buss. Så startade årets upplaga av bredd stafetten 25-manna.  25 personer ska ingå i laget och NOK ställde upp med ett riktigt starkt lag även om ett par återbud de sista dagarna kastade om lite i laget!

Tävlingen

NOK inledde årets 25-manna med att Crister Nygren gjorde ett bra lopp och sprang i mål NOK laget på en 34:e plats. 
Fredrik Larsson sprang sedan sträcka 2 och gjorde det bra.
Fredrik växlade som 37:a och skickade ut Anneli Spolander, Lisa E och våra snabbfotade ungdomar Martina & Linda. Anneli visade en otrolig kämparvilja och var först tillbaka till växling, sedan var det i ordning Martina, Linda och Lisa. Efter "dam" sträckan låg NOK på en 102:a plats. 

Den 4:e sträckan sprangs av snabba ungdomar. Albin Blom växlades ut av Annelie, Martina växlade ut Amanda, Linda till Sara och Lisa till "comebackande" Carlone Svedberg. Alla ungdomar gjorde riktigt bra lopp och NOK låg på en 107:e plats.

Efter ungdomarna var det seniorernas stäcka och den sprangs av Ulf E, Micke P-H, Martin M och Viktor. Här stod Viktor för ett riktigt starkt lopp och efter sträcka 5 låg NOK på en 77:e plats! Grabbarna på sträcka 5 plockade alltså 30 placeringar på sin sträcka!

Den 6:e stäckan sedan var "gubbsträckan" J-E Hellgren och Johan Källman gjorde riktigt fina lopp, medans Hans B och Egon L hade det tyngre. Tilläggas ska att sträckan är gjort för + 40 år och en vilt kämpande Egon gjorde ett bra lopp med tanke på åldern. Han tävlade mot 30 år yngre löpare! Nu tappade NOK-laget många placeringar 144 och det blev också ett rejält glapp mellan första och sista i laget.

Sträcka 7 som mätte 5,4km sprangs av Mats B, Robert L, Jan G och Daniel Blom. Mats fick dock gå ut nästan 25 minuter före Daniel som skulle se till att föra samman laget igen!
Dagens insats i NOK laget stod nog Jan Gottfridson för då han gick ut bara ett par minuter före Daniel och såg till att göra ett riktigt bra lopp och detta gjorde att sträcka 7 löpare plockade upp laget till en 119:e plats.
Janne som var sist till växling växlade sedan ut en ensam Rasmus Elmertoft på den 23:e sträckan. Tyvärr råkade Rasmus ut för att skon gick totalt sönder och kunde inte springa på som han ville. Rasmus plockade 6 placeringar.


Den 24:e sträckan sprangs av Mårten Ohlsson. En mycket bra löpning av Mårten förde upp NOK-laget till 98:e plats och klubbrekordet att vara under 101:a var väldigt nära. Tyvärr gjorde Camilla Sjökvist på den sista sträckan ett par misstag för mycket, men gjorde trots det en väl godkänd insats med tanke på förutsättningarna!  


Resultat se www.25manna.nu