Crister sprang hem GULDET!

• 10 sep 2007

HÄLLEFORSNÄS Crister Nygren såg till att springa hem sitt andra guld för i år när medeldistans-distrikstmästerskapen avgjordes i Hälleforsnäs i Sörmland. Crister vann med 49 sekunder före Västerås SOKs Anders Österlund.

Västerås SOK stod som arrangör för årets DM-medeldistans. Man hade dock lagt ut det på södermanlandsklubben Ärla IF som i sin tur förlagt tävlingen till Hälleforsnäs. Detta medförde att det blev en lång väg att färdas till medeldistans-dm och tyvärr avstod många NOKare från att delta. På plats i ett regnígt Hälleforsnäs fanns iaf 6 NOKseniorer och Monica Wengrud.

Crister tog andra segern!

I H21 klassen blev det en tuff match mellan Västmanlands bästa löpare. En kamp mellan Crister Nygren och Anders Österlund. NOK:s Crister Nygren som nu verkligen börjat att visa gryende form inför SM nästa vecka såg till att göra ett bra lopp även om man kan hitta lite bomtid. Crister vann dock med hela 49 sekunder på de 6 km som banan mätte. Även Fredrik Larsson sprang bra, men gjorde en miss för mycket och slutade på en 5:e plats slagen av Crister med 1.48. Pontus Nilsson slutade på en 9:e plats och Johan Häll sprang in på en 12:e plats. Kul med tävlingen var också att Viktor Funcke var tillbaka efter att drabbats av löparknä i samband med 10-mila och i princip knappt kunnat sprungit någon tävling alls sedan april. Viktor sprnag på bra i 25 min, men tog sedan av säkerhetsskäl det lugnt för att inte få känning i sitt knä igen. Micke PH gjorde tyvärr ett par större misstag men visar att han kan springa riktigt fort och tog med sig 2 sträcksegrar från tävlingen.
Monica Wengrud slutade på en 2:a plats i D65.