Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Gopshuslägret

21 JAN 2009 12:49
NOK:are har setts tjuvträna i trakterna kring Gopshus. Tydliga spår intill Bryktstugan är säkrade. Det är ännu oklart vilken effekt deras träning har gett, men utredning pågår. Misstänkta gärningsmän är Camilla Sjökvist, Erika Nilsson, Malin Björkqvist, Linn Hansdotter, Johan Källman samt Robert och Henrik Hellgren.
  • Skapad: 21 JAN 2009 12:49

Ja, man kände sig nästan kriminell där uppe i Gopshus. Hade man verkligen gjort sig förtjänt av att ha det så bra?

Ett lagom stort gäng NOK:are samt en wannabe-NOK:are (Linn Hansdotter), genomförde ett lyckat träningsläger med logi i Bryktstugan, alldeles intill ett fint preparerat Vasaloppsspår. Första passet kördes så fort tysken som hyrde ut stugan hade levererat nyckeln. Johan Källman rivstartade. När vi andra frös tårna av oss körde han två timmar i den bitande januarikylan. Efter värmande bastu och mat var dags för nästa omgång. De flesta valde att köra fristil och det kändes inte lika kallt nu. Som en liten bonus visade det sig att ett fyra kilometer långt elljusspår gick precis på den biten Vasaloppspår som vi bodde vid. Johan Källman körde typ lika långt som förra passet.

 

Ange alt-text här.

 

Lördagen bjöd på än mildare väder och ännu längre pass. Vi började köra i riktning mot Mora denna gång, vi kom så långt som till Eldris, sedan mötte vi en en snygg Mora-åkare så Camilla och Erika var tvungna att vända och hänga efter ...

Träning nummer två på lördagen blev precis som föregående dag ett fristilspass i lampskenet. Och, ja, Johan "den urstarke" Källman, körde minst lika långt denna dag.

Kvällen ägnades åt att valla skidorna inför söndagens utmaning; Evertsbergsrännet. Med vallacoachen Christer Sjökvist på tråden blev det drömfäste för Erika, Camilla och Malin. Tack Christer!

Söndagen kom och klockan tio stakade Johan, Camilla och Erika sig iväg på 40-kilometersloppet. En halvtimme senare startade Malin i 25-kilometersloppet. Tävlingen kördes fram och tillbaka på Vasaloppsspåret och det var fina spår hela vägen.

Johan hade lite problem på vägen dock. En kille framför honom i spåret stod på näsan i en nedförsbacke och för att inte köra på honom styrde Johan ut i skogen. Det brakade till och armbågen fick sig en törn. Men Johan kom på benen igen och fortsatte. Ett par mil senare försvann plötsligt ena skidan för honom. Han tittade ner på foten och såg då att bindningen släppt skidan, en följd av kraschen tidigare. Men Johan, som vi nu lärt känna som en urstark typ, gav inte upp för det. Han stod helt enkelt på skidan och stakade resterande mil in i mål på tiden 2.43.03. Camilla körde på 2.50.08, Erika på 3.06.29 och Malin körde de 2,5 milen på 1.55.06. Resterande lägerdeltagare agerade publik på ett föredömligt sätt.

 

Ange alt-text här.

 

Nöjda och med omkring 12 nya skidmil i benen (15 för Källman), sa vi tack och hej till Bryktstugan i Gopshus. Men vi hoppas på ett kärt återseende inom kort och att fler då vill hänga på.

 

Skribent: Erika Nilsson

 

 Sponsorer2021.jpg

 

Postadress:
Norbergs OK - Orientering
Engelbrektsgatan 73
73831 Norberg

Besöksadress:
NOK-stugan Nordansjö, .
73891 Norberg

Kontakt:
Tel: +4622320419
E-post: This is a mailto link

Se all info