Hoppa till sidans innehåll

NOK lag 1 tillslut 46:a

30 APR 2008 09:46
Rosersberg>> Årets 10-mila avgjordes i kungligmiljö vid det underbart fina Rosersbergs slott.
  • Skapad: 30 APR 2008 09:46

Detta skulle verkligen bli examen för Miners och det mål som sattes upp i november ifjol att bli bland de 27 bästa.

Sträcka 1 Pl. 101, +7.29
Första sträckan i NOK:s lag 1 sprangs av Fredrik Larsson, han startade offensivt och hade en bra position till första kontrollen. På långsträckan till andra var tempot högt och in mot kontrollen litar Fredrik för mycket på Leksands lag 1 och 2 som skulle ha samma kontroll och de missar nästa 5 minuter på kontroll 2 och 3. Efter de misstagen låg Fredrik på en 185:e plats 5.53 efter tätlagen. Från 3:e kontrollen ser Fredrik till att göra ett bra och säkert lopp och börja lita mer på sig själv än de andra och knyter ihop säcken bra trots misstagen i början. In till växel har han plockat en hel del placeringar och skickar ut Daniel Blom på den andra sträckan som 101:a lag.

Sträcka 2 Pl. 88, +13:46

Daniel får inte heller någon bra början av sitt lopp, redan på den första kontrollen missar han nästa 4 minuter och draget i den klunga han gick ut i är borta direkt. Från första kontrollen till växling gör sedan Daniel ett bra lopp, men när gänget runt omkring springer mycket långsammare än de i täten är det svårt att ta tid oh placering. In till växel har Daniel tappat en del tid men plockat placeringar.

Sträcka 3 Pl. 103, +18:46
Pontus Nilsson sprang den korta 3:e sträckan för NOK lag 1 (6,9km). Tyvärr visade sig ganska omgående att Pontus löpform inte är på topp och utan större misstag blev Pontus ifrån sprungen med 9.30 av sträckbästa. Pontus tappade till en 103:e plats och skickade ut Mårten Ohlsson på långa natten.

 

Sträcka 4 Pl. 97, +31:22

Istället för att få en behaglig resa runt i den 30 manna grupp som gick ut först på långa natten blev det nu ett gäng med löpare som inte sprang lika fort som Mårten Ohlsson för NOK 1:an fick gå ut och avverka de 17km som långa natten i år var. Planen innan var att vi skulle ligga med i täten, men nu var vi nästan 19 minuter efter redan innan långa natten. Mårten gjorde ett bra lopp och hade till varvningen med 4 km kvar bara tappat 2,5 minut på de bästa. Tyvärr så gjorde Mårtens grupp flera större misstag på den sista avslutande slingan och var intill växel över halvtimmen efter täten.

 

Sträcka 5 Pl. 89, +40:08

Johan Häll sprang den korta 6,9km sträckan för NOK lag 1. Johan var ordentligt laddad och gjorde ett stabilt och fullt godkänt lopp och såg till att plocka upp NOK laget till en 89:e plats.

Sträcka 6 Pl. 71, +46:59

Den 6:e sträckan som mätte 9,7km sprangs av Viktor Funcke. Det blev natt även i inledningen på denna sträcka då arrangören totalt missbedömt hur fort det skulle gå och vid denna tid låg NOK 30 minuter för de tidschema som fanns innan tävlingen och ändå var vi drygt 40 minuter efter lagen i ledning. Viktor gjorde ett godkänt lopp med några mindre misstag (3-4 minuter) men ändå helt ok. I detta läge av tävlingen är det svårt att ta tid och placeringar när man ligger så här långt efter men Viktor såg iaf till att plocka upp NOK laget till en 71:e plats.

 

Sträcka 7 Pl. 67, +53:08

Den 7:e sträckan var en parallell sträcka till 6:e sträckan och för NOK sprang här Martin Moberg. Martin som verkligen hittat tillbaka till orienteringssporten och har en härlig inställning visade att tallang spöar hård grundträning. Med ett fullt godkänt lopp såg Martin till att plocka upp laget till en 67:e plats, innan han skickade ut forne moderklubbskamraten och nyförvärvet i Miners Krister Höije på den 8:e sträckan.

 

Sträcka 8 Pl. 66, +1:00:24

Nyförvärvet från IK Hakarpspojkarna/Mariestad Krister Höije sprang den korta (5,7km) 8:e sträckan. Krister som nyligen bytt till Miners såg till att göra en bra debut även om han kände sig tung i löpningen när ett par sträckor gick över lätt löpta fält.

 

Sträcka 9 Pl. 61, +1:06:12

Thomas Gustafsson sprang den 9:e sträckan som även den mätte 5,7 km. Thomas gjorde som Fredrik, Daniel och Viktor och gjorde ett par misstag i början innan han tog tag i sig själv och orienteringen och gjorde en riktigt stark avslutning och såg till att skicka ut Crister Nygren på ankarsträckan på en 61:a plats 1 timme och 6 minuter efter ledande Haldens SK.

 

Sträcka 10 Pl. 46, +1:08:50

Crister Nygren hade uppgiften att för budkavlen i mål för NOK lag 1. Crister som haft ett par oroliga dagar (ca 10) innan 10-mila med att kroppen känns konstig och tvingats helt avstå från träning visade nu verkligen vad han går för. Crister såg till att Miners kunde gå rakryggade ifrån årets 10-mila genom att göra ett riktigt bra lopp och stå för helgens prestation (kanske i konkurrens med husmor Berith som servade både NOK lag 1 och 2, alla i Miners klacken samt Pan-Kristianstad) för NOK. På den sista sträckan (17km) sprang Crister om hela 15 lag, något som näst intill är omöjligt i det utgångsläget han hade.  Crister sprang in på en 46:e plats vilket blev NOK:s slutresultat. Tyvärr nådde vi inte ikapp Västerås SOK som tävlingen igenom legat väldigt långt för oss, men Cristers jättelopp på sista sträckan gjorde att vi tillslut bara var 2.10 efter

 

Summering: Vi kan bättre om vi själva vill och är beredda att lägga ner den tid som krävs för att göra detaa. Vi ska också komma ihåg att detta är klubbens nästa bästa placering någonsin i 10-mila!

Skribent: Robert Larsson

 

 Sponsorer2021.jpg

 

Postadress:
Norbergs OK - Orientering
Engelbrektsgatan 73
73831 Norberg

Besöksadress:
NOK-stugan Nordansjö, .
73891 Norberg

Kontakt:
Tel: +4622320419
E-post: This is a mailto link

Se all info