Femte intensivkursen genomförd

  • 22 aug 2021

image: Femte intensivkursen genomförd

För femte året i rad har en orienteringskurs för vuxna genomförts enligt intensivformatet. Det kunde ha varit några fler deltagare men de som var med verkade ha väldigt kul och gjorde enorma framsteg på de tre dagarna.

Pia Johansson gick ju SOFT:s utbildning  "Motionsledarkurs" för ett antal år sedan och satte därefter igång med att organisera intensivkurs en gång om året.

Och det har varit en lyckad satsning där klubben fått flera nya aktiva och engagerade orienterare..

Konceptet innebär att deltagarna tillbringar en hel helg tillsammans och "grillas" i orienteringens alla moment. Och oavsett vad man har för mål med sitt deltagande verkar det som att "polletten trillar ner" och man går från kursen med en god insikt i sporten. Alla känner att "nu är jag orienterare" och att man har en god grund för att ge sig ut i skogen med karta och kompass.

Årets gäng på åtta deltagare blev snabbt kompisar och att höra deras "eftersnack" efter söndagens "tävling" var för oss ledare en bekräftelse på att vi lyckats förmedla både klurigheter och glädje.

För dig som inte hade tillfälle att vara med i år blir det nog en sjätte omgång nästa år, troligen i slutet av april. Om pandemiläget tillåter)

Vi ledare (Pia Johansson, Jimmy Koivisto, Elsa Schiölde, Perra Vik och undertecknad) tackar för den här gången. Även vi får mycket energi av mötena med nya orienterare.

Intensiv_2021_Rickard.jpg

Intensiv_2021_Mikael.jpg