Solsken över E-sommar

  • 5 jul 2017

Helgen efter Midsommar, en vecka tidigare än vanligt, arrangerade vi i NOK, tillsammans med Engelbrektsloppet, det traditionsrika Engelbrekt-Sommar En fantastiskt fin helg blev det med många nöjda deltagare.

I de individuella loppen ökade antalet deltagare något medan deltagandet i stafetten sjönk kraftigt och blev lite av en besvikelse. Glädjande dock att Rullen ökade så pass kraftigt från 50 till 80 deltagare och med några verkliga elitåkare i resultatlistan.

Väderprognosen såg bara några dagar innan tävlingarna inte alls bra ut. Men lagom till helgen blev det gynnsammare och under tävlingsdagarna sken solen från en i det närmaste klarblå himmel, och de blev riktigt varmt och skönt.

Vädret bidrog säkert till att så många efteranmälde sig till de individuella loppen. Sammanlagt var det 246 löpare på fredagskvällen, 30 löpare i lördagens halvmarathon och 80 i söndagens rullskidtävling.

I Stafetten var det totalt bara 30 lag, hälften mot förra året.

Med förenade krafter, varav många nya funktionärer, lyckades vi genomföra arrangemanget på ett för deltagarna bra sätt.

Till nästa år måste vi ta oss en riktig funderare på hur vi skall marknadsföra E-sommar, framförallt i närområdet till föreningar, företag och institutioner. Det finns massor av konkurrerande evenemang, oavsett vilken helg man arrangerar. Även upplägget bör vi föra ett resonemang kring och om det kan ordnas kringaktiviteter som lockar ytterligare deltagare. För visst behöver Norberg Engelbrekt-Sommar!

Tack alla funktionärer som gjorde det möjligt att genomföra Engelbrekt-Sommar 2017.