Celine och Eric snabbast av knattarna

  • 9 jul 2010

Efter superknattarna var det dags för knatteklassen. Flickor och pojkar i åldrana 6 till 10 år sprang 1,5 kilometer och snabbast av alla var Celine Allard-Forsberg från Vilsta IK.

34 flickor och 35 pojkar sprang knatteklassen, som startade strax efter superknattarna. Precis som de små barnen startade knattarna i rekordfart och svängde sedan ner framför Elsa Anderssons konditori och begav sig ut på sin 1,5 km-runda.

Det dröjde inte länge förrän de varvade vid kyrkan och det var tight i täten vid kyrkbacken och efteråt följde en lång rad med knattar och en sedan även en och annan förälder.

Först till målet var en tjej, Celine Allard-Forsberg, som sprang den 1,5 km långa banan på 6,18 minuter. 28 sekunder senare kom första kille, Eric Lång från Fagersta. Trea i mål var Elin Rune, Kungsgårdens SK, som därmed blev tvåa i flickklassen. Tvåa och trea i pojkklassen var Arvid Mattsson, Norbergs OK, och Filip Mustapic, Västerås. Trea i flickklassen blev Maja Larsson, Ockelbo SK.

Efter dessa sex löpare vällde det in ytterligare barn och många sprang riktigt fort. Alla var dessutom nöjda och glada, ivriga påhejade av föräldrar och andra på det fullsmockade torget. Efter målgång väntade medalj och även en överraskningspåse från COOP Konsum i Norberg.