Nytt sätt att anmäla sig till tävlingar

  • 3 mar 2010

SOFT har inför den här säsongen tagit fram ett tävlingssystem som hanterar all tävlingsanmälan. Här finns information om hur du gör för att kunna anmäla dig till säsongens tävlingar.

Orienteringsförbundets nya tävlingssystem heter Eventor och du måste anmäla dig via det till alla tävlingar i år. Den gamla tävlingskalendern i Klubben Online kommer därmed inte att användas mer.

Du når till tävlingsanmälan genom att klicka på TÄVLINGSANMÄLAN i huvudmenyn på NOK:s sida (längst till höger i menyn där tävlingskalendern låg förut). Men innan du kan anmäla dig måste du få ett eget personligt lösenord för att logga in. Klubben kommer därmed inte ha ett klubblogin på samma sätt som vi hade i det gamla systemet.

Du kommer att använda ditt personnummer (alla siffrorna) som användarnamn, exempelvis 198202130101 och dessutom behöver du alltså ett personligt lösenord som du får av mig (Malin Björkqvist).

Om du sedan tidigare har ett lösenord för att kunna logga in på www.norbergsok.se, så använder du samma uppgifter i Eventor. På samma sätt som de som får nya uppgifter för att kunna logga in på Eventor även kommer att kunna logga in på NOK.s hemsida.

 

Gör så här för att få ett personligt lösenord:

1. Skicka ett mail till malin(@)norbergsok.se och tala om att du vill kunna anmäla dig. Skriv även den e-postadress som du vill att jag ska skicka lösenordet till.

2. Du kommer att få ett mail med ditt idrotts-ID som du kan använda som användarnamn (men det går även bra med personnummer) och ett lösenord.

3. Gå till Norbergs OK:s hemsida och till TÄVLINGSANMÄLAN. Under Eventor uppe till vänster på sidan finns en knapp som heter Logga In. Klicka där och fyll i dina uppgifter.

 

Nu är du inne och kan börja anmäla dig och andra till tävlingar.

 

Manual och beskrivning av hur du använder TÄVLINGSANMÄLAN hittar du här:

Sida där du kan ladda hem manual

 

Vill du byta till ett lösenord som du enkelt kan komma ihåg?

1. Gå till norbergsok.se

2. Klicka på hänglåset i det högra hörnet och logga in med personnummer och lösenord.

3. Ovanför NOK:s logga hittar du då några flikar. Öppna den som heter Min sida.

4. Under Lösenord kan du enkelt byta till ett lösenord du kommer ihåg.

5. Glöm inte att spara.

 

Tävlingsledare

Om du är tävlingsledare/administratör på våra tävlingar finns det en specifik manual att ladda ner på samma sida som manualerna jag beskrivit ovan.

 

Ingen e-post eller inte tillgång till internet

Om du inte har en egen e-postadress eller inte har tillgång till internet överhuvudtaget får du kontakta mig så får vi lösa det.

 

Hur man anmäler sig kommer även att beskrivas i nästa NOK-nytt.

Men om det är någon som är sugen på orientering och till exempel tänkt springa Pans tävlingar i helgen så är det nu bara att köra!