Engelbrektslöpet lockade rekordmånga knattar!

  • 4 jul 2009

74 superknattar sprang den 700 meter långa banan i Norbergs centrum i fredags kväll. Det är nytt rekord. Även den 1,5 km långa knatteklassen lockade många och avgjordes med en riktig spurtduell. Senare på kvällen sprang FK Studenternas Andreas Svensson i mål som segrare i herrarnas 10 kilometersklass.

Walk and talk-klassen inledde årets Engelbrektsommar och fyra deltagare tog sig runt den 3 km långa banan i ett bekvämt tempo. De hann knappt i mål innan det var dags för superknattarna, som i år var rekordmånga. Hela 74 barn i åldrarna 0-5 år sprang och gick runt den 700 meter långa banan i Norbergs centrum. Ivrigt påhejade av föräldrar och andra på torget kunde alla nöjt ta sig över mållinjen och få sin belöning: En medalj och godispåse.

 

Även knatteklassen lockade många och 40 tjejer och 36 killar sprang den 1,5 km långa banan. Snabbast av alla var Ida Thunberg från IK Ståhl, som var steget före William Larsson från Norbergs BK i mål.

 

Damer och herrar 5 och 10 km startade samtidigt och det var ett stor gäng som gav sig iväg från torget och ner förbi Elsa Anderssons conditori. I 5 kilometersklassen var Per Berg från Kylsbo snabbast med tiden 17.31. Malin Björkqvist, Norbergs OK, var snabbaste dam i den korta klassen. Herrarna på 10 kilometersbanan sprang riktigt snabbt och det var länge jämnt mellan Andreas Svensson, FK Studenterna, och Anders Dahl, Norbergs Glasmästeri IF. På slutet kunde dock Andreas Svensson dra ifrån. Hann vann med tiden 32.23, knappt en halv minut före Anders Dahl. I damklassen var Annelie Andersson, Ockelbo SK, snabbast med tiden 41.23.

 

Resultat Engelbrektslöpet