Skidutflykt i strålande sol

  • 15 mar 2009

image: Skidutflykt i strålande sol

15 mars - äntligen fick vi en försmak av våren när vi åkte ut på den traditionella skidutflykten i perfekt preparerade spår och utsökt vackert snölandskap.

Hellgrens hade kallat till skidutflykt och något måste de ha mutat vädergudarna med. Några tunna molnslöjor på morgonen sveptes snabbt undan och det blev en klarblå himmel med strålande sol som värmde gott under den sköna skidturen.

Henrik hade på lördagen kört upp nya spår till Fragg och Djupen, där engelbrektsspåret drar fram, och några minusgrader under natten gjorde spåren hårda och fina i den rena snön som fortfarande låg halvmeterdjup.

Vi var c:a 15 personer som åkte från NOK-stugan de 8 kilometrarna till Djupen. Solen värmde oc trots att farten inte var speciellt uppskruvad blev vi lite fuktiga på ryggen.

Framme vid Djupen mötte ytterligare några upp som tagit en kortare väg så inalles var vi 18 stycken + Totte, Solveigs och Ulfs hund. Vid gläntan alldeles innan saxbacken vid Djupen hade Ulf preparerat med brasa, och granris på sittplatserna.

Jannes lager av korv åkte snabbt fram grillpinnar skars till i ett huj. Korv och bröd grillades och till slut var alla, en del välgrillade och andra knappt värmda, uppätna.

Solen värmde folk och skidor, till och med så att Egons klister nästan rann av.

Uppehållet blev nästan två timmar innan vi vände hemåt i sakta mak.

Stort tack till Janne, Henrik och Ulf som ordnat det hela.

Paus på Gamla Fraggvägen

Ulf fixar brasan

 

Grillning

 

Anderssons o Borking

 

En Miner

 

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.