NOK 33:a på SM

  • 24 sep 2007

SIMLÅNGSDALEN: En 33:e plats blev tillslut resultatet för Norbergs OK när SM tävlingarna 2007 avslutades med stafett i Simlångsdalen ett par mil öster om Halmstad. NOK fick äntligen en riktigt bra start på en stafett genom startmannen Fredrik Larsson.

10500 meter var det som skulle möta varje deltagare i H21klassen. Att det sedan var rejält kuperat och väldigt blött i skogen gjorde att årets stafett-SM blev det tuffaste på mycket länge.
NOK som hade flera återbud ställde till slut upp med Fredrik Larsson, Crister Nygren, Pontus Nilsson och slutman Viktor Funcke.
Fredrik var riktigt laddad och fokuserad inför start och såg redan från startgärdet till att få en position i det främme leden. Fredrik kämpade på och låg i klunga 2 nästa hela loppet dryga 2 minuter efter tätlagen. Fredrik stod nog för sin bästa insats i på mycket länge. Fredrik växlade på en 19:e plats 3.18 efter sträcksegraren Tommy Lindberg, OK Roslagen. Andra sträckan sprangs av Crister som inledde med flera större misstag och till varvning hade Crister tappat både tid och placeringar. Men med en bra avslutning så sprang Crister in NOK-laget på en 18:e plats! På 3:e sträckan sprang Halmstadsonen Pontus Nilsson. Pontus gjorde inga större misstag men tok slut slut i kroppen och sprang på trötta ben in på en 34:e plats 28.30 efter ledande OK Linné. Den sista sträckan sprangs av Viktor Funcke som så sent som för 6 veckor sedan tagit en kortison spruta för sitt löparknä. Viktor gjorde en riktigt kämpar insats på den sista sträckan och så till att föra in NOK laget på en 33:e plats 38.38 efter vinnande OK Linné Uppsala.

NOKs insats var helt klart godkänd även om målet var topp 20 och att vi blev 20:e i fjol. Dock så var intresset från Miners större ifjol och årets SM stafett hade en helt annan karaktär och det blev väldigt utslagsiivande.