Crister 25:a på SM

  • 17 sep 2007

Tungt, blött och långt på Lång-SM. Läs Cristers berättelse om 25:e platsen på lång-SM

Läs mer på Cristers sida -->

Så nu va lång-sm i halland avklarat. Det är med en ganska stor besvikelse jag kan kolla på resultatlistan och se att jag till och med kom på en sämre placering än förra året. Målet iår va väl egentligen inte en placering men top 10 hade jag i alla fall hoppats på att kriga om. Kvalloppet var bra genomfört, lite knackigt i början dock, sen höll jag igen lite med flit mot slutet då jag kände att jag hade gjort ett bra lopp.

Jag blev väl en aning förvånad över att jag var så pass långt efter, då kroppen hade kännts starkt i backarna. Dock så va det någa vägvalsmissar längs med banan. Sen att det va vinnaren från finalen dagen efter kanske kan förklara saken också.

[resultat kval]

 

Väl i final så va det väl bara att tuta och köra. Benen kändes dock inge vidare redan på uppvärmningen och jag hade lite smärtor från en vad som jag slog i på kvalet. Sen misstänker jag att mitt näringsintag hade varit lite överdrivet då det kändes som att jag hade mat upp i halsen. Inledningen började lika darrigt som dagen innan, inget riktigt fokus på de 3 första kontrollerna med kontrollmissar för att sen bräska mig igenom en lååååångsträcka, lite dålig vägval samt en kontrollmiss gjorde att jag tappade mycket tid. tTill kontrollen efter hade jag full fokus igen och spikad den. Sen gör jag en stor miss samt 2-3 dåliga sträckor och strul in mot kontroller igen. Jag bestämde mig i alla fall för att försöka avsluta loppet bättre och gjorde även så. Trots lite misstag på slutet av banan. Långa bitar av banan hade jag sällskap med för Andreas Jansson och sen Tobias Noborn. De sista kilometrarna fick jag en skum kramkänning i vaden jag hade slagit i dagen innan och kunde därför inte riktigt forcera hela vägen in i mål. Det var med tunga med och ett missnöjt huvud som jag sprang imål på en 25:e plats. Nästa helg är det medel och stafett-sm. Där jag tror att terrängtyperna passar mig betydligt bättre!

[resulat final]