Silver på stafett-DM

  • 10 sep 2007

BORLÄNGE: NOK tog ifjol första seniorguldet i stafett-DM någonsin. När tävlingen i år avgjordes i Borlänge så klarade NOK inte av att försvara guldet.

Många återbud och andra prioritering gjorde att NOK endast kunde ställa upp med 2 lag i seniorklassen. På förhand skulle det bli en tuff match mot Västerås SOK som med en på nytt född Johan Sundén (3:a på Lång-DM, 3:a på medel-DM) och alltid starke Anders Österlund på sträcka 2 och 3 kompletterades med duktiga första sträckslöparen Rikard Svensson. Västerås avgjorde årets stafett-DM redan på den första sträckan där Rikard Svensson sprang i från NOK lag 1 med Pontus Nilsson med hela 7.44. Stafett-DM 2007 i seniorklassen var här redan avgjort. På andra sträckan för NOK lag 1 sprang Fredrik Larsson som gjorde ett bra, stabilt och säkert lopp och plockade en placering, men förlorade ytterligare tid mot Västerås lag 1, där Johan Sundén stod för tävlingens näst bästa tid (endast Håkan Eriksson, Malung var snabbare) i konkurrens med dalarnas löpare. Fredrik plockade en hel del tid på Västerås SOK lag 2. Crister Nygren för NOK 1 fick nu en övermäktigt uppgift att på 9,3 km springa in 11.13 på Västerås och Anders Österlund. Crister gjorde ett mycket bra lopp endast nån minuts misstag och plockade in en hel del tid så och förde upp NOK lag 1 till en silverpeng slagen av Västerås med 6.56. För NOK lag 2 sprang Johan Häll första sträckan och startade katastofalt med många misstag och växlade hela 27.57 efter ledande Västerås SOK. Ett klart godkänt lopp gjorde sedan Micke Pettersson-Hjelm på andra sträckan, medans Måretn Ohlsson på den sista sträckan tvingades ge upp efter ont i knät i samband med en krock på rullskidor.
Sammanfattningen av stafett-DM är att det krävs en rejäl uppryckning och taggning av Miners om man ska vara topp 20 på SM.

NOK hade även 2 ungdomslag på plats som sprang i Dalarnas DM-klass då Västmanland endast hade en HD13-16 klass där banorna var anpassade efter 16 klassen istället för som det sig bör när man slår ihop HD14 och HD16 att utnyttja den yngre klassens svårighet. Detta är ännu ett tecken på att Västmanlands OF måste agera mot Västerås SOK:s när det gäller att kvalitetsäkra de arrangemang man lägger ut på andra distrikt.

 

Resultat på St Tuna hemsida -->