Hoppa till sidans innehåll

Avesta OK:s 3-dagars

11 SEP 2012 20:30
Flera NOK-ungdomar gjorde bra insatser i Avesta OK:s traditionella tredagarstävling. Axel Andersson vann H12-klassen.
  • Skapad: 11 SEP 2012 20:30

Avesta OK:s 3-dagarstävling för barn och ungdomar är avslutad med traditionsenlig utdelning av diplom och fina priser. En mycket välordnad och trevlig tävling som springs under tre vardagskvällar av ett 100 tal barn och ungdomar i åldern 5 år – 16 år från Avesta, Hedemora, Norberg, Långshyttan, Sala, Stora Skedvi och Säter. Tävlingen bjöd på fina banor runt om i Avestatrakten.

Den första dagen var vid den lättlöpta tallheden, kanske med alltför många stigar att välja på, runt Motorstadion vid Brovallen.

Den andra dagen var det bra orientering bredvid Grytnäs kyrka i ett fint skogsparti med äldre grova stora granar och grön mossbetäckt mark.

Den tredje och sista dagen avslutades som vanligt vid Avesta OK:s klubbstuga vid Tråbacken alldeles på andra sidan länsgränsen.

De tävlande för Norbergs OK i år var Elliot Lundberg, som glad sprang klassen U1. Med en efterföljande pappa. Alma Törnqvist som var med för första gången visades runt i orienterandets mysterier med startprocedur med töm och check, startfållor, stämpling vid rätt kontroller och målgång på inskolningsbanan med ”ledsna” och ”glada gubbar.” Skickligt nog hittades bara ”glada gubbar”. Frida Andersson provade på att orientera klassen D10 och det gick riktigt bra. Vid avslutningen fick Frida ett 5-års diplom efter att ha deltagit i Avesta OK:s 3-dagars i fem år. I klassen H12 sprang Axel Andersson och trots några missar första och tredje dagen, men med ett kanonlopp andra dagen visade det sig när sammanräkningen och när alla barn och ungdomar kommit i mål den tredje dagen att han vunnit den jämna och spännande klassen H12. Robin Bergstrand veteranen i Avesta OK sammanhang sprang klassen H14 och klarade de två första dagarna riktigt bra, men sista tävlingen satte tyvärr en förkylning stopp för löpningen.

Alma, Elliot och Robin fullföljde inte alla tre tävlingarna de turades om att vara förkylda vid olika tillfällen.

Skribent: Marie Andersson

 

 

Sponsorer2017

 

Postadress:
Norbergs OK - Orientering
Engelbrektsgatan 73
73831 Norberg

Besöksadress:
NOK-stugan Nordansjö, .
73891 Norberg

Kontakt:
Tel: +4622323475, +4622320419
E-post: This is a mailto link

Se all info