Hoppa till sidans innehåll

Tidsplanen sprack på stafett-DM

09 SEP 2008 18:05
Damlaget var på g. Men ibland blir det inte som man tänkt sig. Fighten mot Västeråstjejerna utblev då tredjesträckslöparen aldrig kom iväg på sin sträcka.
  • Skapad: 09 SEP 2008 18:05

Det såg så bra ut på startgärdet. Camilla Sjöqvist stod i första ledet och log när hon vek av på stigen som ledde mot startpunkten. Men sedan skulle det dröja drygt 75 minuter innan vi fick se henne igen. Det var nog de tuffaste och svåraste 4,6 kilomterna hon någonsin sprungit. Men det var inte bara hon som hade det kämpigt, ingen i klassen gick under tio minuter per kilometer.

Camilla växlade dock ut Erika Nilsson på bronsplats, men redan då insåg tredjesträckslöparen Malin Björkqvist att det skulle bli svårt att hinna med övriga åtagande under dagen om hon skulle vänta i ytterligare 70 minuter. Strax efter att Erika gett sig iväg i en rasande fart (hon knäckte en H12-kille på sträckan fram till startpunkten) gav sig alltså även Malin iväg - på en öppen bana.

Erika svor några gånger åt banläggaren som dragit banan tre gånger över berget, men tog sig slutligen i mål utan att ha släppt någon mer tjej förbi sig. Och Malin hade en trevlig tur på den öppna banan.

Även om berget tog på krafterna och regnet ihärdigt föll från skyn var det rolig orientering och glada miner bland NOK:arna.

Skribent: Erika Nilsson

 

 Sponsorer2021.jpg

 

Postadress:
Norbergs OK - Orientering
Engelbrektsgatan 73
73831 Norberg

Besöksadress:
NOK-stugan Nordansjö, .
73891 Norberg

Kontakt:
Tel: +4622320419
E-post: This is a mailto link

Se all info