Hoppa till sidans innehåll

Hårdträning i Grönklitt

01 DEC 2008 12:32
Helgen vecka 47 åkte Miner's ladies på skidläger i Grönklitt. Det blev många timmars hårdträning under utmärkta förhållanden.
  • Skapad: 01 DEC 2008 12:32

Ange alt-text här.

 

Fredagen den 21 november drog de tre NOK-damerna Camilla, Erika och Malin till fjälls. En stuga var hyrd i Orsa Grönklitt, endast ett fåtal meter från längdspåren. Väl framme hann de knappt knyta av sig kängorna förrän skidpjäxorna åkte på och de var ute och körde som vettvillingar i novembermörkret. Denna första kväll blev det fristil i drygt en timme. Alla var mycket entusiastiska efter passet, men gladast av alla var nog Malin som äntligen fick till en bra åkteknik tack vare de nya, lite längre, stavarna.

Dag två innehöll självklart dubbla pass. Klassisk stil på morgonen gick som en dans och till kvällspasset åkte fristilsskidorna på igen. Efter några intervallrundor på stadion vände de trötta och nöjda hem till den lilla stugan.

På söndagen var Camilla uppe innan tomten vaknat för att hinna med ytterligare ett kvalitetspass. Men detta var inte ett helt klockrent drag då det var närmare nio minusgrader och hon fick avbryta passet efter drygt en timme på grund av frusenhet. Erika och Malin fick också ihop en dryg timmes träning, i fristil, denna sista, lite sorgliga dag i Orsa Grönklitt.

- Varför bor man inte så här jämt? jämrade sig Malin strax före avfärden ner mot Norberg.

Erika kände sig dock inte lika nedslagen då hon ska återvända till Grönklitt om bara några veckor för att fira jul där.

Men det blev faktiskt ytterligare ett skidpass för Erika och Malin på tisdagen efter hemkomst. Till deras stora förtjusning fann de spåret vid klubbstugan tillplattat och i absolut körbart skick, åtminstone för fristil.

Efter detta skidläger av högsta kvalitet kan en sak konstateras: Miner's ladies gillar hårdträning!

 

 Ange alt-text här.

Skribent: Erika Nilsson

 

 Sponsorer2021.jpg

 

Postadress:
Norbergs OK - Orientering
Engelbrektsgatan 73
73831 Norberg

Besöksadress:
NOK-stugan Nordansjö, .
73891 Norberg

Kontakt:
Tel: +4622320419
E-post: This is a mailto link

Se all info