Hoppa till sidans innehåll

Följ Natt-SM på din dator - ljud och bild


Det står nu klart att det blir ljudsändningar över nätet från Natt-SM och om allt går i lås - även bilder i realtid.

Trots det haveri som drabbade 10-mila den gångna helgen, fortsätter vi på vår inslagna linje att utveckla OL-arrangemanget.

Tyvärr kan vi inte till natt-SM erbjuda on-line tidsrapporteringen, direkt från kontrollenheterna som vi tidigare annonserat - EMIT lägger just nu alla resurser på att reda ut 10-mila resultaten.

Vi kommer därför att utöka antalet speakrar i skogen så att vi via ljud kan få rapporter om vad som händer i skogen, samt att vi även på Internet kommer att ha en online textrapportering.

EMIT:s nya displaybrickor kommer andå att användas samt den nya e-line vid start och mål. För att underlätta hanteringen för arrangören och att spurtstrider kan avgöras på mållinjen. Dock avgör naturligtvis måldomaren vems bröst som först skär mållinjen.

Glädjande är dock att vi nu tillsammans med Alternativet fått klart att vi sänder ljud enligt den modell som lyckades så bra på 10-mila. Dessutom försöker vi oss på videosändningar. Ett första lyckat försök med live-sändningar har i skrivande stund just avslutats.
C:a 250 samtidiga videoanvändare ska vi kunna betjäna.

Om du planerar att följa natt-SM med bild och ljud skall du dock ha Real Player installerat på din dator. Vi rekommenderar att ladda hem Real Player redan nu för programmet är ganska stort (7-8 MB).

Uppdaterad: 14 JUN 2007 21:54 Skribent: Robert Larsson

 

Sponsorer2017

 

Postadress:
Norbergs OK - Orientering
Engelbrektsgatan 73
73831 Norberg

Besöksadress:
NOK-stugan Nordansjö, .
73891 Norberg

Kontakt:
Tel: +4622323475, +4622320419
E-post: This is a mailto link

Se all info